Hlávkový salát s lososem a špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Špenát listový čerstvý
  • 60 g Salát kadeřavý
  • 400 g Losos - filety
  • 30 g Šalotka
  • 25 g Křen
  • 20 g Kopr čerstvý
  • 50 ml Olej olivový extra panenský
  • 3 ml Citronová šťáva
  • 70 ml Olej olivový extra panenský
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 481 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 277 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 297.3 mg
  • Draslík 624.5 mg
  • Vláknina 1585.8 mg
  • Vitamín A 1585.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrůlku přivedeme vodu k varu. Do vroucí vody opatrně vložíme vejce. Na mírném ohni povaříme 10 minut natvrdo. Scedíme, pod studenou vodou opláchneme a necháme vychladnout. Vejce oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.

  • 2

    Špenátové a salátové listy propereme a osušíme. V pařáku přivedeme vodu k varu, na vložku pařáku naskládáme půlku špenátových a salátových listu. Pokapeme olejem, na listy naskládáme lososové plátky, pokapeme je citrónovou šťávou a olejem. Pařák přiklopíme a listy s rybou povaříme nejdéle 5 minut.

  • 3

    Zbylé špenátové a salátové listy natrháme o velikostí sousta, dáme do misky. Přidáme oloupanou a drobně nasekanou šalotku a promícháme.

  • 4

    Ve vhodné nádobě metlou prošleháme jemně nastrouhaný křen, sůl, pepř, ocet. Za stálého míchání přiléváme olej.

  • 5

    Na jednotlivé talíře podle porcí rozdělíme připravený salát. Do středu talíře položíme plátek lososa, přelijeme hotovou zálivkou. Na každou porci naaranžujeme připravená vejce a podáváme.

Komentáře k receptu