Perníková bublanina s višněmi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 200 g Med včelí
  • 150 g Ořechy vlašské
  • 250 g Višně
  • 200 g Mouka polohrubá
  • 220 g Cukr moučkový
  • 20 g Kypřicí prášek do perníku
  • 200 g Mouka pšeničná hrubá
  • 80 ml Olej slunečnicový
  • 2 kávová lžička Citronová kůra
  • 2 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Soda jedlá
  • 2 kávová lžička Koření perníkové
  • 1 kávová lžička Badyán
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 528 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 88 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 132.7 mg
  • Draslík 158.3 mg
  • Vláknina 3924.7 mg
  • Vitamín A 3924.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Změklé máslo nakrájíme na kousky a vložíme do misky. Přidáme med, skořici, 200 g cukru a vyšleháme na hustou pěnu. Zašleháme žloutky, rum, perníkové koření, badyán, a citrónovou kůru. Nakonec do pěny vmícháme prosátou mouku s kypřícím práškem, přidáme sodu, a pomleté ořechy. Z bílků vyšlehaný tuhý sníh nakonec zlehka vmícháme do hmoty.

  • 2

    Kulatou pečící formu vymažeme olejem, vysypeme 3 lžícemi hrubé mouky a vlijeme připravené těsto. Ve zbylé hrubé mouce obalíme vypeckované višně a naskládáme je na povrch těsta.

  • 3

    Vložíme do předehřáté trouby. Při 160 stupňové teplotě pečeme 40-45 minut. Upečenou bublaninu necháme vychladnout ve formě, posypeme povrch zbylým moučkovým cukrem a nakrájíme na úhledné trojúhelníky.

Komentáře k receptu