Vepřové koule se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Maso mleté - mix
  • 400 g Zeleninová směs jarní - mražená
  • 200 ml Kokosové mléko
  • 40 ml Olej slunečnicový
  • 4 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 624 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 156 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 280.1 mg
  • Vláknina 34630 mg
  • Vitamín A 34630 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.9 mg
  • Vitamín E 4.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté vepřové maso smícháme s nadrobno nakrájenou cibulkou, citronovou trávou a vajíčkem. Pořádně vše promícháme rukou, následně vytvoříme z masa koule.

  • 2

    Rozehřejeme pánev, nalijeme do ní olej, masové koule 10 minut smažíme do zlatova. Průběžně je obracíme, aby se nám nepřipálily.

  • 3

    Mezitím vedle rozpálíme olej ve wok pánvi a zeleninu na ní osmahneme do měkka. Přidáme mléko, rybí omáčku, minutu povaříme a podáváme spolu s masovými koulemi.

Komentáře k receptu