Artyčoky dušené s rajčaty
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 120 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 6 g
- Sodík 802 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 621.4 mg
- Vláknina 14217.5 mg
- Vitamín A 14217.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Čerstvé artyčoky dobře očistíme, odřízneme dřevnaté části a spodní tvrdé listy. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, pažitku posekáme na jemno. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a necháme zesklovatět. Přiložíme artyčoky, orestujeme, přilijeme rajčata i s nálevem, přidáme česnek, sůl, pepř a zvolna dusíme do měkka. 
- 
                                2Artyčoky s rajčatovou směsí rozdělíme na talířky, posypeme pažitkou a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        