Artyčoky dušené na bylinkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 2 kávová lžička Citronová šťáva
  • 4 ks Artyčoky
  • 0.5 ks Cibule
  • 0.5 dl Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Řeřicha
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 473 kcal
  • Sacharidy 107 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 974 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 107 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 3737.3 mg
  • Vláknina 108524 mg
  • Vitamín A 108524 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 120.7 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné artyčoky vložíme do kastrolu, podlijeme vývarem a osolíme. Dusíme pod pokličkou do měkka.

  • 2

    Do rozehřátého másla přidáme citronovou šťávu, nasekané bylinky, jemně nakrájenou cibuli a vše ohřejeme.

  • 3

    Měkké artyčoky necháme okapat a na talířích je přelijeme bylinkovou směsí.

Komentáře k receptu