Nadívaná štrasburská kachna

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 185 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Sádlo škvařené
  • 300 g Játra drůbeží
  • 150 g Slanina vepřová
  • 100 ml Voda pitná
  • 100 ml Mléko čerstve polotučné
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Solamyl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Žemle tuková
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Kachna mražená
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1690 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 151 g
  • Sodík 648 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 155.8 mg
  • Draslík 239.2 mg
  • Vláknina 666.8 mg
  • Vitamín A 666.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Drůbeží játra umeleme, přidáme v mléce namočenou žemli, vejce, oloupanou cibuli nakrájenou nadrobno, sekanou zelenou petrželku, osolíme, opepříme, směs smícháme, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a dáme do chladu odležet.

  • 2

    Ze středně veliké kachny odřízneme konce křídel, omyjeme ji, osušíme, osolíme a naplníme připravenou směsí a zašijeme. Kachnu vložíme na pekáč se sádlem, přikryjeme a pečeme bez podlévání vodou ve středně vyhřáté troubě 2 hodiny. Půl hodiny před koncem pečení pekáč odkryjeme a zvýšíme příkon tepla, aby kachna zčervenala.

  • 3

    Upečenou kachnu vyjmeme, šťávu z pekáče vysmahneme na tuk, polovinu sádla slijeme do hrnku, do pekáče přilijeme trochu vody s rozmíchaným solamylem a chvíli povaříme.

  • 4

    Kachnu naporcujeme a podáváme s bramborami přelitými vypečenou šťávou.

Komentáře k receptu