Brambory dušené ve vlastní šťávě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 10 g Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 330 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 220 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 1052.9 mg
  • Vláknina 12710 mg
  • Vitamín A 12710 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Prosolíme, promícháme s nasekanou petrželovou natí a vložíme do rendlíku. Každou vrstvu pokropíme máslem.

  • 2

    Hrnek zakryjeme poklicí, brambory podlijeme a dusíme na mírném ohni do změknutí.

Komentáře k receptu