Brambory dušené ve vlastní šťávě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 330 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 220 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 30 mg
 - Draslík 1052.9 mg
 - Vláknina 12710 mg
 - Vitamín A 12710 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 35.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Prosolíme, promícháme s nasekanou petrželovou natí a vložíme do rendlíku. Každou vrstvu pokropíme máslem.
 - 
                                2
Hrnek zakryjeme poklicí, brambory podlijeme a dusíme na mírném ohni do změknutí.