Chilli con carne pro alergiky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 142 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Hovězí maso mleté
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 400 g Fazole červené sterilované
  • 200 ml Pyré rajčatové
  • 200 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 0.5 kávová lžička Chilli papričky - vločky
  • 0.5 kávová lžička Kmín mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej kukuřičný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 317 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 603 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 69.8 mg
  • Draslík 995.7 mg
  • Vláknina 16097.6 mg
  • Vitamín A 16097.6 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.8 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do kastrolu vlijeme olej a zahřejeme, oloupeme cibuli i česnek, pokrájíme je nadrobno. Červenou i zelenou papriku omyjeme, rozkrojíme na poloviny, odstraníme semínka a bílé žebroví, pokrájíme na kostičky. Rozkrájený česnek s cibulí vložíme na olej, přidáme pokrájené papriky. Zasypeme pálivým i jemným chilli, kmínem a chilli vločkami. Smažíme, dokud zelenina nezměkne a nezezlátne.

  • 2

    Poté přidáme maso a smažíme dál. Stále mícháme, aby z mletého masa nevznikaly žmolky.

  • 3

    Přidáme rajčata i rajčatové pyré, vodu a fazole, které jsme předtím propláchli. Přivedeme směs k varu, poté ztlumíme teplotu, přikryjeme poklicí a 60 minut dusíme. Občas promícháme, následně sejmeme pokličku a dusíme další hodinu. Mícháme, aby se směs nepřipálila.

Komentáře k receptu