Dušená rýže na kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 300 ml Rýže loupaná
  • 450 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 321 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 137 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 20 mg
  • Draslík 89.8 mg
  • Vláknina 4044 mg
  • Vitamín A 4044 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži přebereme, vypereme a scedíme.

  • 2

    Rozehřejeme troubu na 170°C.

  • 3

    Na másle necháme zpěnit nadrobno pokrájenou cibuli se lžičkou kari, přidáme scezenou rýži a za stálého míchání půl minuty opékáme. Zalijeme vodou, osolíme a důkladně zamícháme, aby se rýže u dna nepřichytila. Chvíli povaříme, zakryjeme pokličkou a dáme na 20 minut dusit do trouby.

  • 4

    Hotovou rýži před podáváním načechráme vidličkou.

Komentáře k receptu