Sladký chlebíček s datlemi a s medem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 230 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 75 g Cukr krystal
  • 130 g Datle
  • 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 331 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 21 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 79.3 mg
  • Draslík 185.8 mg
  • Vláknina 4030.8 mg
  • Vitamín A 4030.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Příprava pečení: Formu na biskupský chlebíček vymažeme 1 lžící másla, troubu připravíme k předehřátí na 160°C.

  • 2

    Těsto: Datle vypeckujeme a nakrájíme na drobné kousky, banány rozmačkáme na kaši. Do hlubší mísy prosijeme hladkou mouku s kypřícím práškem do pečiva. Sypkou směs rychle zpracujeme

  • 3

    s máslem, cukrem, 2 vejci, nakrájenými datlemi a rozmačkanými banány a medem do hustšího těsta. Hotové těsto přemístíme do připavené formy a pečeme v předehřáté troubě asi 60 minut. Jestli je těsto pečené, testujeme zapíchnutím špejle.

  • 4

    Hotový ovocný chléb necháme chvíli chladnout ve formě, poté chléb vyklopíme na děrovanou podložku, aby z něj pára vycházela rovnoměrně. Tento moučník můžeme servírovat studený i teplý, nakrájený na plátky.

Komentáře k receptu