Marinované sardinky s koprem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 dl Olej olivový extra panenský
  • 0.5 dl Ocet bílý vinný
  • 1 kg Sardinka obecná
  • 4 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 380 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 164 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 31.2 mg
  • Vláknina 282.7 mg
  • Vitamín A 282.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé sardinky omyjeme, od řitních otvorů je rozřízneme k hlavě, vykucháme a odřežeme hlavy i ocasy. Vyjmeme páteřní kosti a stáhneme ryby z kůže. Filety znovu omyjeme, necháme okapat. Snítky kopru omyjeme, vodu setřepeme, několik snítek odložíme na ozdobu, ostatní posekáme.

  • 2

    Připravíme nálev: do misky vložíme práškovou hořčici, sůl, cukr a čerstvě pomletý bílý pepř. Směs promícháme, pomalu k ní přikapáváme olivový olej. Směs musí být hladká, bez hrudek. Přišleháme ocet a vodu.

  • 3

    Do kameninového soudku dáme asi 1/3 nasekaného kopru, naskládáme filety sardinek, proložíme koprem. Zalijeme je připraveným nálevem, zakryjeme a v chladu necháme marinovat asi 10 - 12 hodin.

  • 4

    Omytý a osušený citrón nakrájíme na osminky. Filety ze sardinek rozložíme na talíře, ozdobíme snítkami kopru, pokrájeným citrónem a podáváme.

Komentáře k receptu