Perníčky s medem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 259 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 13 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 107 mg
 - Draslík 151 mg
 - Vláknina 2113.2 mg
 - Vitamín A 2113.2 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Med spolu s cukrem dáme do vhodné misky, kterou ponoříme do horké vodní lázně. Metlou šleháme až do rozpuštění cukru. Vybereme z vodní lázně a občasným promícháním necháme volně vychladnout.
 - 
                                2
Medovou směs přeložíme do větší misky, přidáme při pokojové teplotě změklé máslo. Přisypeme mouku, kakao, kypřící prášek, rozklepneme vejce, nakonec vsypeme perníkové koření. Rukou vypracujeme nelepivé a husté těsto.
 - 
                                3
Rozválíme je na moukou posypaném vála na velký plát, silný 5 mm. Z těsta formičkami vykrajujeme různé tvary, pokládáme je na pečícím papírem vyložený plech. Vložíme do předehřáté trouby, kde při 180 stupňové teplotě pečeme 10-12 minut.
 - 
                                4
Po upečení ihned perníčky potřeme žloutkem smíchaným s vodou a necháme vychladnout.