Krůtí závitky plněné vepřovým masem
Suroviny
- 150 g Slanina vepřová
 - 300 g Vepřové maso mleté
 - 800 g Krůtí prsa
 - 250 ml Voda pitná
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Solamyl
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Jablka
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 - 1.5 polévková lžíce Sůl
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 516 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 830 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 221.4 mg
 - Draslík 674 mg
 - Vláknina 2488 mg
 - Vitamín A 2488 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané cibule rozkrájíme na drobno, slaninu na kostičky, jablko oloupeme, zbavíme jaderníku a nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
Mleté vepřové maso smícháme s moukou, vejci, solí, pepřem a 1 pokrájenou cibulí.
 - 
                                3
Krůtí prsa nařežeme přes vlákna na 6 řízků, naklepeme, naplníme masovou směsí, převážeme režnou nití a osolíme.
 - 
                                4
V kastrolu rozškvaříme pokrájenou slaninu, závitky na ní opečeme do růžova a přendáme do jiné nádoby. Do tuku vložíme druhou rozkrájenou cibuli a plátky jablka, opečeme, zalijeme cca čtvrtlitrem vody, přidáme bobkový list, vrátíme krůtí závitky, přikryjeme pokličkou a ve středně vyhřáté troubě dusíme 50 minut.
 - 
                                5
Rolky vyjmeme, zbavíme nití, do šťávy vlijeme ve lžíci vody rozmíchaný Solamyl, povaříme a přecedíme na závitky.