Krůtí musaka Bergerac
Suroviny
- 600 g Krůtí prsa
 - 60 g Máslo čerstvé
 - 34.37 g Olej rostlinný
 - 200 ml Smetana 16% (pochoutková)
 - 200 ml Mléko polotučné
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 6 ks Pečivo pšeničné běžné máslové
 - 1 polévková lžíce Sůl
 - 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 410 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 436 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 260.6 mg
 - Draslík 327.9 mg
 - Vláknina 238.2 mg
 - Vitamín A 238.2 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
2 vejce rozklepneme, oddělíme bílky od žloutků, z bílků se lžičkou soli ušleháme tuhý sníh, přidáme mouku, mléko a žloutky. Vše lehce smícháme vařečkou, až vznikne poddajné těstíčko k namáčení řízků.
 - 
                                2
Z krůtích prsou nařežeme přes vlákna 8 řízků. Naklepeme, dáme vždy dva na sebe, sklepeme je k sobě, poté je osolíme, opeříme, namočíme v těstíčku a smažíme na oleji. Osmažené je naskládáme do ohnivzdorné mísy, vymazané máslem.
 - 
                                3
V osolené smetaně rozšleháme 2 vejce, řízky zalijeme a krátce zapečeme v troubě.
 - 
                                4
Podáváme s pečivem.