Jahodové želé s vanilkovou zmrzlinou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Jahody zahradní
  • 40 g Cukr vanilka
  • 80 g Cukr krupice
  • 30 g Pudinkový prášek - vanilkový
  • 100 g Poleva čokoládová
  • 250 ml Smetana ke šlehání 31%
  • 2 dl Voda pitná
  • 1 balení Zmrzlina vanilková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 472 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 106 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 0.1 mg
  • Draslík 242.6 mg
  • Vláknina 5543.5 mg
  • Vitamín A 5543.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 73.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté jahody dáme do misky, posypeme vanilkovým a krupicovým cukrem a zalijeme studenou vodou. Na mírném ohni, za častého promíchání jahody rozvaříme a prolisujeme přes sítko. Vrátíme zpátky do kastrůlku, zahřejeme a přidáme pudinkový prášek smíchaný ve studené vodě. Povaříme 2 minuty do zahoustnutí a stáhneme ze sporáku.

  • 2

    Zbylé nerozmixované jahody rozdělíme do mističek, přelijeme připraveným želé, necháme v lednici ztuhnout. Těsně před podáváním na povrch želé položíme kopeček zmrzliny a ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a polijeme čokoládovou polevou.

Komentáře k receptu