Dánská hedvábná kaše
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 771 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 53 g
- Sodík 78 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 133.3 mg
- Draslík 45.5 mg
- Vláknina 3316.7 mg
- Vitamín A 3316.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 751.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozehřejeme 150 g másla, přidáme 250 g polohrubé mouky a usmažíme světlou jíšku. Za stálého míchání přilijeme 7 dl mléka a 7,5 dl smetany. Přidáme 2 špetky soli. Jíšku metličkou rozšleháme do hladka a povaříme ji za stálého míchání při mírné teplotě 10 - 15 minut. Kaši podle chuti osladíme.
-
2
Hedvábnou kaši rozdělíme na talíře, posypeme skořicovým cukrem, přelijeme malinovou šťávou (sirupem) a podáváme.