Dánská hedvábná kaše

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka polohrubá
  • 1 ks Cukr skořicový
  • 2 špetka Sůl
  • 7 dl Mléko plnotučné
  • 12 dl Malinová šťáva
  • 5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 771 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 78 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 133.3 mg
  • Draslík 45.5 mg
  • Vláknina 3316.7 mg
  • Vitamín A 3316.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 751.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozehřejeme 150 g másla, přidáme 250 g polohrubé mouky a usmažíme světlou jíšku. Za stálého míchání přilijeme 7 dl mléka a 7,5 dl smetany. Přidáme 2 špetky soli. Jíšku metličkou rozšleháme do hladka a povaříme ji za stálého míchání při mírné teplotě 10 - 15 minut. Kaši podle chuti osladíme.

  • 2

    Hedvábnou kaši rozdělíme na talíře, posypeme skořicovým cukrem, přelijeme malinovou šťávou (sirupem) a podáváme.

Komentáře k receptu