Roštěnky po švábsku
Suroviny
- 600 g Hovězí roštěnka vys. peč.
 - 30 g Mouka pšeničná hladká
 - 100 g Okurky nakládané
 - 80 g Olej rostlinný
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 100 ml Voda pitná
 - 200 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Cibule
 - 1 polévková lžíce Hořčice
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 711 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 53 g
 - Sodík 693 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 197 mg
 - Draslík 96.7 mg
 - Vláknina 2704.3 mg
 - Vitamín A 2704.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.7 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 65.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z očištěného roštěnce odstraníme přebytečný tuk a silnou šlachovitou blánu. Připravené maso nakrájíme přes vlákno na 4 plátky. Okraje roštěnek několikrát nařízneme, aby se maso při pečení nekroutilo, naklepeme, osolíme a opepříme. V kastrolu rozpálíme olej, na kterém roštěnky z obou stran rychle opečeme.
 - 
                                2
Poté je vyjmeme, do tuku dáme zpěnit nadrobno pokrájenou cibuli, po chvíli zalijeme vodou.
 - 
                                3
Roštěnky vrátíme do kastrolu, přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka. Omáčku zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně, přidáme hořčici a povaříme.
 - 
                                4
Malou cibuli oloupeme a rozkrájíme nadrobno, oloupané sladkokyselé okurky krájíme na nudličky, obojí krátce osmahneme na másle, přidáme nasekanou petrželovou nať a směs vmícháme do omáčky.