Roštěnky s bramborami po medjimursku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 50 g Slanina vepřová
  • 400 g Brambory
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 3 ks Cibule
  • 3 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 590 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 1053 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 94 mg
  • Draslík 1337.3 mg
  • Vláknina 9291.3 mg
  • Vitamín A 9291.3 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.9 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Maso opečeme na polovině oleje a chvíli podusíme.

  • 2

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na zbylém oleji, přidáme nasekaný česnek a petrželku, přilijeme trochu vývaru a krátce podusíme. Vložíme opečené roštěnky, zalijeme je výpekem a poklademe omytými, na plátky nakrájenými rajčaty. Přilijeme ještě trochu vývaru a dusíme.

  • 3

    Oloupané brambory nakrájíme na kolečka, urovnáme na rajčata a posypeme mletou paprikou. Zalijeme vývarem a dusíme doměkka.

  • 4

    Roštěnky upravíme na talíře a ozdobíme kostičkami opečené slaniny.

Komentáře k receptu