Slaný štrúdl

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 350 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 300 g Šunka drůbeží
  • 1000 g Listové těsto
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 8 polévková lžíce Kečup
  • 1 polévková lžíce Kmín celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 887 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 137 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 183.6 mg
  • Draslík 94.4 mg
  • Vláknina 5535.8 mg
  • Vitamín A 5535.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve omyjeme a na proužky nakrájíme papriky. Poté nastrouháme sýr nahrubo. Šunku nakrájíme na plátky.

  • 2

    Těsta rozválíme na pomoučeném vále do tvaru obdélníků. Na povrchu zlehka posypeme strouhankou.

  • 3

    Těsto na delší straně, vždy asi 1 cm od stran, pomažeme kečupem. Dále na kečup položíme plátky šunky, navrstvíme nakrájené papriky, mírně osolíme a opepříme, posypeme sýrem. Nakonec jen zlehka zakápneme kečupem.

  • 4

    Těsto smotáme do štrúdlu, pomažeme rozmíchaným žloutkem a posypeme kmínem. Povrch těsta před pečením jen zlehka propíchneme vidličkou.

  • 5

    Pečeme při 180 °C, zhruba 20 minut.

  • 6

    Po upečení nakrájíme a servírujeme.

Komentáře k receptu