Slepice dušená s rajčaty a olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Slepice
  • 10 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 15 g Paprika mletá pálivá
  • 250 g Rajčata
  • 200 g Brambory
  • 50 g Strouhanka
  • 100 g Olivy zelené
  • 350 g Cibule
  • 50 g Olej olivový
  • 400 ml Vývar slepičí
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 659 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 1952 mg
  • Bílkoviny 64 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 185 mg
  • Draslík 1094.2 mg
  • Vláknina 9505 mg
  • Vitamín A 9505 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.2 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou vykuchanou slepici naporcujeme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme, rozkrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, česnek prolisujeme, rajčata nakrájíme na plátky. Očištěné brambory krájíme na čtvrtky, olivy vypeckujeme a pokrájíme na půlky.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek a osmahneme. Přiložíme maso a osmažíme ze všech stran. Podlijeme vývarem, zakryjeme pokličkou a dusíme asi hodinu. Přidáme rajčata, brambory, olivy, posypeme strouhankou, pálivou paprikou, promícháme a dodusíme do měkka.

Komentáře k receptu