Čokoládové bábovičky s ořechy a ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 80 g Čokoláda hořká
  • 200 g Kompot ananasový
  • 50 g Mouka pšeničná hrubá
  • 40 g Ořechy vlašské
  • 130 g Cukr krupice
  • 370 g Mouka polohrubá
  • 20 g Cukr vanilka
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 200 g Poleva čokoládová
  • 30 g Cukr moučkový
  • 2.4 g Olej slunečnicový
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.5 špetka Sůl
  • 2 dl Mléko polotučné
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Kakao
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 261 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 38 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 56.9 mg
  • Draslík 161.3 mg
  • Vláknina 2685.6 mg
  • Vitamín A 2685.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky vložíme do misky, spolu s půlkou cukru a solí ušleháme na hladkou pěnu. Za stálého šlehání postupně přiléváme olej a nakonec mléko. Přimícháme prosátou mouku s kypřícím práškem a kakaem, přisypeme vanilkový cukr, vše dobře promícháme. Bílky i zbylý cukr vyšleháme na tuhý sníh, vmícháme nahrubo nastrouhanou čokoládu, pomleté ořechy a promícháme. Bílkovou hmotu smícháme dohromady se žloutkovou hmotou, zlehka ještě jednou zamícháme.

  • 2

    Formičky na malé bábovičky vymažeme olejem, vysypeme hrubou moukou, naplníme je připraveným těstem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 170 stupních 25 - 30 minut. Upečené necháme mírně vychladnout ve formičkách, poté je vyklopíme a necháme úplně vychladnout.

  • 3

    Bábovičky pokládáme na jednotlivé dezertní talířky, střed vyplníme drobně nakrájeným kompotovým ovocem, posypeme moučkovým cukrem. Nakonec každou porci ozdobíme vyšlehanou šlehačkou.

Komentáře k receptu