Hovězí těftěly v rajské omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Rýže dušená
  • 150 g Sádlo škvařené
  • 50 g Strouhanka
  • 500 g Hovězí maso přední
  • 120 g Protlak rajčatový
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 250 ml Hovězí vývar základní
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Žemle tuková
  • 2 ks Bobkový list
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Kečup
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 883 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 757 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 120.1 mg
  • Draslík 574.2 mg
  • Vláknina 5273.3 mg
  • Vitamín A 5273.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí přední maso umeleme, nadrobno nakrájíme pažitku a jednu cibuli. V míse smícháme mleté maso s cibulí a pažitkou, v mléce namočenou žemlí, podle potřeby zahustíme strouhankou, osolíme a opepříme, dobře prohněteme.

  • 2

    Ze směsi uděláme kuličky (těftěly) o váze 20-30 g, obalíme je v hladké mouce a v kastrole na sádle je rychle ze všech stranách opečeme. Opečené těftěly zalijeme vývarem, přidáme rajský protlak, bobkový list, utřený česnek se solí a zakryté dusíme na mírném ohni 15-20 minut. Potom omáčku podle potřeby přisolíme a přidáme lžíci kečupu.

  • 3

    Těftěly rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, posypeme sekanou petrželkou a podáváme s dušenou rýží.

Komentáře k receptu