Uzbecký jehněčí šašlik

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 3 g Anýz mletý
  • 3 g Paprika mletá sladká
  • 500 g Jehněčí kýta
  • 100 g Slanina vepřová
  • 4 krajíc Chléb celozrnný žitný
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Paprika zelená
  • 4 ks Okurky nakládané
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 4 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 483 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 4707 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 99.5 mg
  • Draslík 663.4 mg
  • Vláknina 12657.5 mg
  • Vitamín A 12657.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme marinádu. V porcelánové míse smícháme nadrobno nakrájenou cibuli, anýz, sladkou papriku a půl lžičky soli se lžící vinného octa. Jehněčí kýtu nakrájíme na tenké plátky, promícháme s marinádou a zakryté dáme do lednice na 3 hodiny marinovat. Mezitím na plátky nakrájíme uzenou slaninu.

  • 2

    Na jehlu střídavě napichujeme marinované maso a plátky slaniny, špízy poprášíme hladkou moukou a zprudka na grilu opečeme.

  • 3

    Posolené šašliky na talíři obkládáme plátky cibule, proužky papriky a nakládanými okurkami. Podáváme s hořčicí a černým chlebem.

Komentáře k receptu