Moldavské mititei – kuličky z mletého hovězího masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí libové
  • 300 ml Zakysaná smetana
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Paprika zelená
  • 8 ks Rajčata
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 378 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 532 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 111.5 mg
  • Draslík 1051.6 mg
  • Vláknina 6338.8 mg
  • Vitamín A 6338.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 77.7 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso z krkovice 2x umeleme na masovém strojku, vložíme do mísy, přidáme jemně utřený česnek se solí, sůl, pepř a 3 lžíce horké vody. Směs dobře prohněteme a utváříme válečky dlouhé asi 6 cm. Potřeme je olejem a dáme na 30 minut do chladničky odležet.

  • 2

    Mezitím na proužky nakrájíme pálivou zelenou papriku a na čtvrtky menší rajčata.

  • 3

    Odležené mititei upečeme po všech stranách na grilu.

  • 4

    Pokrm podáváme jako teplý mezichod s proužky pálivé papriky a čtvrtkami rajčat a osolenou zakysanou smetanou jako dipem.

Komentáře k receptu