Běloruská kopýtka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 654 kcal
 - Sacharidy 62 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 1032 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 124 mg
 - Draslík 1226.9 mg
 - Vláknina 12500 mg
 - Vitamín A 12500 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané a omyté brambory nastrouháme, vymačkáme vodu, přidáme mouku, vejce, sůl a jedlou sodu a vymícháme velmi husté těsto.
 - 
                                2
Velkou naběračkou těsto vkládáme na rozpálené sádlo, lžící hromádky těsta zploštíme na placičky silné asi 2 cm, které rychle po obou stranách opékáme.
 - 
                                3
Opečená kopýtka vložíme na 2-3 minuty do vroucí osolené vody, uvařená vyndáváme drátěnou naběračkou.
 - 
                                4
Kopýtka podáváme politá zakysanou smetanou a rozškvařenou slaninou.