Kuře na smetaně po rusku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Těstoviny vařené (průměr)
  • 1 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
  • 150 ml Voda pitná
  • 150 ml Zakysaná smetana
  • 150 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Muškátový květ
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 kg Kuře
  • 5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 740 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 422 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 191 mg
  • Draslík 547.9 mg
  • Vláknina 2241.5 mg
  • Vitamín A 2241.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozpuštěné máslo v pekáči položíme kuře, podlijeme trochou horké vody a na mírném ohni v troubě opékáme.

  • 2

    Asi po 20 minutách, když je kuře napůl měkké, ho vyjmeme, rozsekneme na čtvrtky a ze všech stran ho posolíme, opepříme, okořeníme mletým zázvorem a muškátem, vrátíme na pekáč kůží nahoru a pečeme dále.

  • 3

    Když je kůže opečena téměř dozlatova, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a jakmile zesklovatí, zalijeme kuře zakysanou smetanou smíchanou s drůbežím vývarem, přidáme nastrouhaný krajíc tvrdého chleba a dusíme ještě 20 minut.

  • 4

    Takto upravené kuře podáváme s vařenými těstovinami, politými omáčkou a obložené plátky menší čerstvé salátové okurky.

Komentáře k receptu