Smažené chobotničky na zázvoru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 367 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 19 g
- Sodík 264 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 164.5 mg
- Draslík 686.8 mg
- Vláknina 3252.5 mg
- Vitamín A 3252.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.9 mg
- Vitamín E 4.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chobotničkám odřízneme hlavy se zobákem a chapadla trochu pokrájíme, trubičky olihní rozřízneme, vzniklý plát nařežeme na širší proužky, chapadla s olihněmi vložíme do misky, přilijeme sherry, ocet, panenský olej, přisypeme posekanou chilli papričku, cukr, sůl a promícháme. Misku vložíme do lednice a necháme 8 hodin marinovat.
-
2
Bílou část jarních cibulek nakrájíme nadrobno, zelenou část posekáme najemno, česnek prolisujeme, zázvor nastrouháme. V pánvi rozehřejeme slunečnicový olej, přiložíme olihně, chobotničky, osmahneme, přidáme bílou cibulku, česnek, zázvor a zvolna smažíme doměkka.
-
3
Pokrm upravíme na talíře, posypeme zelenou cibulkou a podáváme.