Smažené chobotničky na zázvoru

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Chilli paprička
  • 20 g Cukr třtinový
  • 50 g Olej olivový extra panenský
  • 400 g Chobotnice
  • 200 g Olihně
  • 200 g Cibulka jarní
  • 30 g Zázvor celý
  • 30 g Olej slunečnicový
  • 150 ml Ocet vinný
  • 50 ml Sherry brandy
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 367 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 264 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 164.5 mg
  • Draslík 686.8 mg
  • Vláknina 3252.5 mg
  • Vitamín A 3252.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.9 mg
  • Vitamín E 4.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chobotničkám odřízneme hlavy se zobákem a chapadla trochu pokrájíme, trubičky olihní rozřízneme, vzniklý plát nařežeme na širší proužky, chapadla s olihněmi vložíme do misky, přilijeme sherry, ocet, panenský olej, přisypeme posekanou chilli papričku, cukr, sůl a promícháme. Misku vložíme do lednice a necháme 8 hodin marinovat.

  • 2

    Bílou část jarních cibulek nakrájíme nadrobno, zelenou část posekáme najemno, česnek prolisujeme, zázvor nastrouháme. V pánvi rozehřejeme slunečnicový olej, přiložíme olihně, chobotničky, osmahneme, přidáme bílou cibulku, česnek, zázvor a zvolna smažíme doměkka.

  • 3

    Pokrm upravíme na talíře, posypeme zelenou cibulkou a podáváme.

Komentáře k receptu