Bůčkové řízky se zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 985 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 97 g
 - Sodík 148 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 108 mg
 - Draslík 284.2 mg
 - Vláknina 220.1 mg
 - Vitamín A 220.1 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.6 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bůček nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Klobásu nakrájíme na tenčí kolečka, zelí scedíme a nakrájíme nadrobno.
 - 
                                2
Plátky masa na polovině poklademe zelím a kolečky klobásy. Maso zavineme, sepneme jehlami, poprášíme moukou a na rozpáleném sádle smažíme ze všech stran dozlatova.
 - 
                                3
Poté přisypeme papriku, pár vteřin za stálého míchání zasmažíme, podlijeme vodou a na mírném plameni dusíme doměkka. Udušené závitky zbavíme jehel, nakrájíme šikmým řezem a podáváme přelité výpekem.