Šafránová rýže s rozinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Rýže dušená
  • 200 g Cukr krupice
  • 5 g Hřebíček
  • 5 g Kardamom
  • 30 g Rozinky tmavé
  • 60 g Pistácie
  • 7 g Olej olivový
  • 300 ml Voda pitná
  • 1 špetka Šafrán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 466 kcal
  • Sacharidy 92 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 14 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 87 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 197.7 mg
  • Vláknina 7646 mg
  • Vitamín A 7646 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do rendlíku nalijeme vodu, přidáme cukr, šafrán a vaříme, až směs zhoustne. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme hřebíček, kardamom a osmažíme. Přimícháme rýži, rozinky, zalijeme cukrovou vodou se šafránem, prohřejeme a odstavíme.

  • 2

    Na talířích posypeme vyloupanými pistáciemi.

Komentáře k receptu