Marocká šafránová rýže

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 225 g Rýže loupaná
  • 375 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Šafrán
  • 2 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 1.5 polévková lžíce Olej stolní
  • 3 polévková lžíce Pistácie
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 223 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 44 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 5.3 mg
  • Draslík 106.5 mg
  • Vláknina 3648.3 mg
  • Vitamín A 3648.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zlomíme nitky šafránu a vložíme do vařící vody. Ihned odstavíme, promícháme a necháme 20 minut pod pokličkou odstát. Scedíme.

  • 2

    Rozehřejeme olej, přidáme rýži a smažíme, až zesklovatí. Přidáme šafránovou vodu, osolíme a přivedeme k varu.

  • 3

    Vaříme 15 minut pod pokličkou, dokud se voda nevypaří.

  • 4

    Na rýži dáme máslo, nemícháme. Přikryjeme pánev čistou utěrkou a zatížíme poklicí. Necháme 10 minut uležet před podáváním.

  • 5

    Ozdobíme pistáciovými oříšky nasekanými nahrubo.

Komentáře k receptu