Třešňový koláč s rumem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 g Třešně
  • 25 g Tuk
  • 40 g Cukr moučkový
  • 80 g Šlehačka ve spreji
  • 600 ml Mléko polotučné
  • 40 ml Rum
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 481 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 158 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 266.3 mg
  • Draslík 260.6 mg
  • Vláknina 4718.8 mg
  • Vitamín A 4718.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2097 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy vsypeme mouku, přidáme vejce, cukr, špetku soli, přilijeme mléko a vypracujeme hladké těsto. Formu na koláče vymažeme tukem, na dno nalijeme polovinu těsta, posypeme vypeckovanými třešněmi, zalijeme druhou polovinou těsta, pokapeme rumem, formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 40 minut.

  • 2

    Koláč necháme vychladnout, naporcujeme a podáváme na dezertních talířcích ozdobený šlehačkou.

Komentáře k receptu