Brambory dušené na kyselo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 150 g Klobása Dunajská
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 2 ks Bobkový list
  • 5 ks Nové koření celé
  • 1 kg Brambory
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 627 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 247 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 24 mg
  • Draslík 1700.5 mg
  • Vláknina 40481 mg
  • Vitamín A 40481 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 46.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmažíme na tuku do světlé barvy. Zaprášíme moukou a připravíme zlatou jíšku.

  • 2

    Brambory nakrájíme na kostky, podlijeme vodou a dusíme spolu s kořením. Když změknou, odlijeme vývar a zředíme jím jíšku, našleháme a povaříme. Omáčku nalijeme zpět na brambory a přilijeme trochu octa a přidáme klobásu.

Komentáře k receptu