Zapečená treska se sýrem a zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 240 g Cibule
  • 150 g Cuketa
  • 6 g Máslo čerstvé
  • 150 g Rajčata
  • 80 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 40 g Bazalka
  • 40 g Oregano čerstvé
  • 600 g Treska obecná
  • 120 ml Rajčatová šťáva
  • 50 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 50 ml Víno bílé
  • 15 ml Worcester (worcesterská omáčka)
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 20 ml Pernod
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 505 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1426 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 111.6 mg
  • Draslík 1154.4 mg
  • Vláknina 4922.5 mg
  • Vitamín A 4922.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z tresky pokapeme citronovou šťávou, worcesterem a necháme 10 minut odležet. Cibuli nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky, žampiony rozčtvrtíme, rajčata rozkrájíme na kolečka, cuketu také na kolečka, sýr krájíme na tenké plátečky, bazalku a oregano posekáme na jemno. Zeleninu s bylinkami promícháme, rybí filety pokrájíme na kostičky.

  • 2

    Pekáček vymažeme máslem, střídavě vkládáme vrstvu zeleniny a vrstvu ryb, každou vrstvu osolíme i opepříme. Smícháme víno s rajčatovou šťávou, smetanou, pernodem a zalijeme pokrm v pekáčku. Navrch položíme plátky sýra, vložíme do vyhřáté trouby a zapékáme zhruba 15 minut.

Komentáře k receptu