Nákyp s kysaným zelím, treskou a crème fraîche

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 400 g Zelí kysané
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 20 g Petržel - nať
  • 150 g Sýr Parmezán
  • 800 g Filety z tresky tmavé
  • 16 ml Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 3 ks Cibule
  • 4 ks Jablka
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 3 dl Créme fraiche
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 709 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 614 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 233.5 mg
  • Draslík 738 mg
  • Vláknina 12992.2 mg
  • Vitamín A 12992.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.6 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory spolu s cibulí oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli v pánvi na rozpáleném oleji osmahneme do zlatova. Omytá jablka zbavíme jadřinců, pokrájíme na proužky a smícháme s kysaným zelím. Filety tresky rozkrájíme na silnější proužky.

  • 2

    Zapékací mísu vymažeme máslem, postupně vrstvíme připravené brambory, kysané zelí, osmaženou cibuli a nakonec proužky ryby. Vejce rozklepneme do vhodné nádoby, přidáme crème fraîche, sůl, pepř, nakonec ještě muškátový oříšek a nasekanou petrželovou nať. Všechny suroviny dobře metlou prošleháme a nákyp přelijeme. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem.

  • 3

    Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 200 stupňové teplotě 20 minut, po upečení necháme 10 minut odpočinout. Krájíme na porce, klademe na jednotlivé talíře a podáváme.

Komentáře k receptu