Telecí řízky s rajčaty a paprikami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí kýta
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 250 ml Hovězí vývar základní
  • 250 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Paprika zelená
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 485 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 411 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 158.5 mg
  • Draslík 878.9 mg
  • Vláknina 3266.5 mg
  • Vitamín A 3266.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.1 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Cibuli nakrájíme nadrobno, papriky zbavíme semen a nakrájíme na proužky. Spařená rajčata oloupeme, vykrojíme semena a nakrájíme na kousky.

  • 2

    Řízky z obou stran osmažíme na másle s olejem, přimícháme cibuli a smažíme dozlatova. Poté zasypeme mletou paprikou, zalijeme vývarem a dusíme, až je maso měkké. Před koncem varu přidáme papriky s rajčaty a dovaříme. Před podáváním přilijeme smetanu a prohřejeme.

Komentáře k receptu