Telecí řízky se smetanou a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Petržel - nať
  • 4 ks Telecí kýta
  • 1 ks Sůl
  • 3 ks Rajčata
  • 3 ks Hříbky čerstvé
  • 1 ks Pepř černý celý
  • 0.25 l Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 824 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 97278 mg
  • Bílkoviny 112 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 428.5 mg
  • Draslík 2921.8 mg
  • Vláknina 9450.8 mg
  • Vitamín A 9450.8 mg
  • Vitamín B6 2.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.6 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Řízky odblaníme, na okrajích nařízneme, naklepeme a osolíme.

  • 2

    Očištěnou cibuli nakrájíme na drobno, zpěníme na másle, přidáme k ní nakrájené hříbky, zaprášíme lžičkou hladké mouky a vložíme řízky. Řízky dusíme přikryté do poloměkka, přidáme k nim oloupaná rajčata, opepříme a necháme dodusit.

  • 3

    Kyselou smetanu rozkvedláme s hrubou moukou, přilijeme ji k masu a chvilku povaříme.

  • 4

    Hotové řízky posypeme nasekanou petrželovou natí.

  • 5

    Jako přílohy jsou vhodné brambory sypané petrželovou natí, rýže, těstoviny, nočky.

Komentáře k receptu