Ruský bramborový salát s matjesem
Suroviny
- 300 g Zelí kysané
 - 100 ml Majonéza
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 3 ks Brambory
 - 1 ks Červená řepa
 - 3 ks Okurky nakládané
 - 2 ks Matjesy - filet
 - 1 ks Cibule
 - 4 ks Rajčata
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný
 - 1 polévková lžíce Hořčice
 - 1 polévková lžíce Kečup
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 504 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 117 g
 - Sodík 3543 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1106.5 mg
 - Vláknina 24183.8 mg
 - Vitamín A 24183.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30 mg
 - Vitamín E 3.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Velkou mrkev, brambory a červenou řepu předem uvaříme a necháme vychladnout, pak je oloupeme a nakrájíme na nudličky. Kyselé okurky nahrubo nastrouháme, kyselé zelí nakrájíme nadrobno a matjesy na menší kousky.
 - 
                                2
Zeleninu a rybu v míse promícháme, směs osolíme, opepříme, okyselíme vinným octem, přidáme hořčici, lžíci rajského kečupu a majolku, dobře promícháme a přikryté necháme alespoň 3 hodiny rozležet.
 - 
                                3
Salát podáváme ozdobený kolečky cibule a dílky rajčat jako přílohu k masu, nebo jako samostatný pokrm.