Skořicové roládky s rozinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 384 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 219 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 62 mg
 - Draslík 101.5 mg
 - Vláknina 3551.7 mg
 - Vitamín A 3551.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy vsypeme mouku, sůl, droždí, promícháme, přidáme máslo a zpracujeme na drobenku. Přilijeme vlažné mléko, přidáme rozkvedlané vejce a vypracujeme hladké těsto. Zakryjeme utěrkou a necháme 45 minut kynout. Vyválíme na obdélníkový plát, máslo smícháme s cukrem a skořicí, plát těsta potřeme, posypeme rozinkami, srolujeme, nakrájíme na řezy, rozložíme na pomaštěný plech a necháme ještě 30 minut kynout. Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 25 až 30 minut dozlatova.
 - 
                                2
Horké roládky potřeme javorovým sirupem a necháme vychladnout. Upravíme na talířky a podáváme.