Mleté telecí řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí kýta
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Mléko plnotučné
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1.5 ks Cibule
  • 3 ks Rohlíky bílé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 526 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 234 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 257.2 mg
  • Draslík 646.5 mg
  • Vláknina 4220.4 mg
  • Vitamín A 4220.4 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 171.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na kostky a umeleme. Cibuli nakrájíme najemno, rohlíky nakrájíme na kostičky a v misce přelijeme mlékem.

  • 2

    V míse spojíme maso s cibulí, vymačkanými rohlíky, vejci, pepřem, solí a ustrouhaným muškátovým oříškem. Vypracujeme kompaktní hmotu, z které utvoříme placky a smažíme na másle s olejem.

Komentáře k receptu