Mleté telecí řízky v omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí kýta
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 50 g Sádlo vepřové škvařené
  • 40 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 300 ml Hovězí vývar základní
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Muškátový oříšek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 451 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 410 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 201.3 mg
  • Draslík 627.4 mg
  • Vláknina 179.5 mg
  • Vitamín A 179.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso rozkrájíme na kostky a umeleme, petrželovou nať posekáme na jemno. V míse promícháme maso se solí, pepřem, natí, mletým muškátovým oříškem, vejcem, rozpuštěným máslem a smetanou. Vypracujeme kompaktní hmotu, ze které tvoříme placky. Obalujeme je v mouce a smažíme na sádle z obou stran do zlatova. Usmažené řízky vyjmeme a držíme na teple.

  • 2

    Do výpeku vmícháme zbývající mouku a za stálého míchání osmažíme. Poté zašleháme vývar a alespoň 10 minut za stálého míchání provaříme. Na závěr do omáčky vrátíme řízky a 5 minut na mírném plameni dusíme.

Komentáře k receptu