Kakaový chlebíček kynutý

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 450 g Mouka chlebová
  • 5 g Sůl
  • 10 g Droždí sušené
  • 30 g Cukr krystal
  • 50 g Olej slunečnicový
  • 1 g Tuk
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 30 g Kakao
  • 40 g Rozinky tmavé
  • 60 g Čokoláda hořká
  • 250 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 312 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 198 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 7.8 mg
  • Draslík 88.2 mg
  • Vláknina 1378 mg
  • Vitamín A 1378 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy vsypeme mouku, kakao, rozinky, sůl, sušené droždí, cukr, důkladně promícháme, přilijeme vlažnou vodu, olej a vypracujeme hladké těsto. Pečlivě prohněteme, zakryjeme ubrouskem a necháme 45 minut vykynout. Formu na biskupský chlebíček vymažeme tukem, naplníme těstem a necháme kynout ještě 40 minut. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi 40 minut.

  • 2

    Chlebíček vyklopíme z formy, posypeme strouhanou čokoládou, necháme vychladnout, nakrájíme na tenké krajíčky, namažeme máslem a podáváme.

Komentáře k receptu