Ruská višňová polévka s ovocnými pelmeněmi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Višně
  • 100 g Cukr krupice
  • 120 g Mouka polohrubá
  • 1200 ml Voda pitná
  • 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.5 kávová lžička Hřebíček
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 670 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 63 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 160.4 mg
  • Draslík 342.6 mg
  • Vláknina 7191 mg
  • Vitamín A 7191 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Višně určené na polévku rozdělíme na poloviny. Jednu polovinu višní vypeckujeme, druhou rozmačkáme, přidáme k ní pecky z první poloviny višní a 3 hřebíčky, zalijeme 1,2 l horké vody, vsypeme cukr, uvedeme do varu, asi 2 minuty povaříme, poté necháme 15 - 20 minut stát. Směs následně přecedíme, pecky i hřebíčky vyjmeme a dřeň propasírujeme zpět do ovocného vývaru.

  • 2

    Mezitím připravíme pelmeně: Do mouky rozklepneme vejce, přilijeme 30 ml vody, přidáme špetku soli, smícháme a vypracujeme tuhé těsto. To na pomoučeném vále rozválíme na tenkou placku, z níž tvořítkem vykrajujeme kolečka. Na každé kolečko položíme 1 - 2 vypeckované višně, okraje těsta nakonec dobře stiskneme.

  • 3

    Před podáváním zavaříme pelmeně do vařící polévky, vaříme přibližně 5 - 10 minut. Odstavíme z ohně, podle chuti přisladíme a vmícháme šlehačku.

  • 4

    Polévku podáváme teplou, do každého talíře přidáme ještě lžíci zakysané smetany.

Komentáře k receptu