Plněné žampióny na zakysané smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rýže loupaná
  • 500 g Žampiony čerstvé
  • 250 g Zakysaná smetana
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 80 ml Olej olivový extra panenský
  • 0.5 kávová lžička Kari koření
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 špetka Pepř černý mletý
  • 8 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 740 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 243 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 68.2 mg
  • Draslík 563.3 mg
  • Vláknina 6292.6 mg
  • Vitamín A 6292.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vhodného kastrůlku vsypeme rýži, zalijeme horkou vodou, osolíme a na mírném ohni povaříme do měkka. Z důkladně očištěných žampiónů odřízneme nožičky, které rozkrájíme na malé kousky. V pánvi na rozpáleném másle osmahneme oloupanou, na malé kousky pokrájenou cibuli. Přidáme nakrájené nožičky ze žampiónů, osmahneme do měkka a odstavíme ze sporáku. Vmícháme uvařenou rýži, ochutíme špetkou solí, pepřem a dobře promícháme.

  • 2

    Připravenou náplní naplníme kloboučky žampiónů, naskládáme je na máslem vymazaný plech, polijeme olejem a vložíme do nahřáté trouby. Při 180 stupních pečeme 20 minut. Smetanu smícháme podle chuti se solí, pepřem, kari kořením a krátce před dopečením jí žampióny podlijeme.

Komentáře k receptu