Zeleninové placičky s Ementálem
Suroviny
- 100 g Zeleninová směs jarní - mražená
 - 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 13 g Kypřicí prášek do pečiva
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 100 g Kečup ostrý
 - 100 g Sýr Ementál (Primátor)
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Sůl
 - 0.5 špetka Pepř černý mletý
 - 5 dl Voda pitná
 - 5 dl Mléko polotučné
 - 0.04 dl Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 635 kcal
 - Sacharidy 53 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 185 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 249 mg
 - Draslík 387 mg
 - Vláknina 5787.9 mg
 - Vitamín A 5787.9 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 30.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mraženou zeleninu uvaříme do měkka v hrnci s osolenou vodou. Poté ji scedíme, necháme dobře okapat a vychladnout. Do misky vlijeme mléko, přisypeme mouku, kypřicí prášek, sůl, pepř. Všechny suroviny dobře metlou rozšleháme, nakonec přimícháme okapanou zeleninu a ještě jednou promícháme.
 - 
                                2
Pánev na lívance s olejem rozehřejeme, lžící naléváme připravené těsto. Opečeme vždy jednu stranu, po obrácení dopečeme druhou. V pečení pokračujeme do spotřebování všeho těsta, placky udržujeme teplé.
 - 
                                3
Opečení placičky rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře, potřeme je rozpuštěným a teplým máslem, povrch každé porce posypeme jemně strouhaným sýrem a pokapeme ostrým kečupem.