Plněná vejce s uzeným kolenem
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
 - 100 g Uzené maso vařené
 - 100 g Jogurt bílý
 - 20 g Petržel - nať
 - 3 ml Citronová šťáva
 - 80 ml Olej olivový extra panenský
 - 2 kávová lžička Sardelová pasta
 - 2 kávová lžička Omáčka sójová
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 8 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 0.5 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Hořčice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 360 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 176 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 262 mg
 - Draslík 142 mg
 - Vláknina 805.3 mg
 - Vitamín A 805.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.2 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce vaříme ve vroucí vodě 10 minut natvrdo. Scedíme je, necháme vychladnout, oloupeme, podélně rozřízneme na půlky a vybereme žloutky. Dáme je do misky, přidáme jemně nasekanou cibuli, česnek, máslo. Vše dobře prošleháme na hladkou hmotu, kterou dochutíme solí, pepřem, sardelovou pastou, sójovou omáčkou a hořčicí. Ještě jednou prošleháme, nakonec podle chuti přidáme citrónovou šťávou.
 - 
                                2
Náplň dáme do cukrářského sáčku s ozdobnou trubičkou a nastříkáme na vejce. Podle porcí vejce rozdělíme na jednotlivé talíře, každou posypeme na malé kousky pokrájeným vařeným uzeným kolínkem. Okolo nalijeme jogurt ochucený solí, olejem a pepřem a ozdobíme nasekanou petrželovou natí.