Zapečená omeleta se žampióny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 120 g Sýr Parmezán
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 2.8 ml Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 610 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 1559 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 322.1 mg
  • Draslík 588.5 mg
  • Vláknina 4577.5 mg
  • Vitamín A 4577.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli rozkrájíme na malé kousky, do zlatova ji osmahneme v pánvi na rozpáleném másle, poté přidáme očištěné a na tenké plátky nakrájené žampióny, kmín, osmahneme do měkka. Ochutíme solí, pepřem a stáhneme ze sporáku.

  • 2

    Vejce rozklepneme do vhodné nádoby, osolíme přisypeme mouku a dobře rozšleháme. Vlijeme do pánve na rozpálený olej, osmažíme jednu stranu, následně sesuneme na talíř, potřeme připravenou směsí a přeložíme napůl. Naplněné omelety vyskládáme na plech, posypeme jemně nastrouhaným sýrem, vložíme do horké trouby a při střední teplotě zapečeme 15 minut.

  • 3

    Po upečení rozdělíme na jednotlivé talíře a s vhodnou přílohou podáváme.

Komentáře k receptu