Telecí řízky na houbách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Hříbky čerstvé
  • 4 plátek Telecí kýta
  • 1 šálek Vývar telecí
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 224 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 238 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 30.8 mg
  • Draslík 675.7 mg
  • Vláknina 1831.5 mg
  • Vitamín A 1831.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Řízky na okrajích pouze utřeme navlhčenou utěrkou. Kraje odblaníme, na několika místech nakrojíme, aby se nám nekroutily. Poté je naklepeme, osolíme, upravíme tvar a zaprášíme moukou.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme máslo a upravené řízky na něj vložíme a pečeme po obou stranách zhruba 3-5 minut, záleží na tloušťce řízků. Dáváme pozor, aby se máslo nepřipalovalo.

  • 3

    Hotové řízky pokládáme na horkou mísu. Šťávu na pánvi podlijeme trochou vývaru, přidáme hříbky nebo žampióny podušené zvlášť na másle, krátce povaříme a poté šťávou přelijeme řízky.

Komentáře k receptu