Telecí řízky na sardelích a kaparech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Kapary sterilované
  • 2 ks Sardelové řezy
  • 1 špetka Sůl
  • 4 plátek Telecí kýta
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 234 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 966 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 49.9 mg
  • Draslík 127.2 mg
  • Vláknina 207.5 mg
  • Vitamín A 207.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Řízky na okrajích pouze utřeme navlhčenou utěrkou. Kraje odblaníme, na několika místech nakrojíme, aby se nám nekroutily. Poté je naklepeme, mírně osolíme, upravíme tvar a zaprášíme moukou.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme máslo a upravené řízky na něj vložíme a pečeme po obou stranách zhruba 3-5 minut, záleží na tloušťce řízků. Dáváme pozor, aby se máslo nepřipalovalo.

  • 3

    Hotové řízky pokládáme na horkou mísu. Šťávu na pánvi podlijeme trochou vývaru, přidáme 2 vykostěné usekané sardele a rovnou lžičku usekaných kaparů krátce povaříme a poté šťávou přelijeme řízky.

Komentáře k receptu