Závitky z telecího masa plněné vepřovým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí kýta
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 30 g Sýr Parmezán
  • 80 g Strouhanka
  • 150 g Vepřové maso mleté
  • 30 g Sýr Parmezán
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Kmín mletý
  • 2 špetka Muškátový oříšek
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 699 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 685 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 301.1 mg
  • Draslík 747.5 mg
  • Vláknina 1302 mg
  • Vitamín A 1302 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí kýtu nakrájíme na plátky, rozklepeme, osolíme a opepříme. Česnek prolisujeme, parmazán nastrouháme.

  • 2

    Umleté vepřové maso v míse dobře promícháme s česnekem, solí, kořením a sýrem. Masovou hmotu rozdělíme na telecí řízky, zavineme a sepneme jehlou. Závitky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích se sýrem a ve strouhance. Smažíme z obou stran na sádle dozlatova.

Komentáře k receptu