Telecí řízky zapečené se žampionovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 300 g Žampiony čerstvé
  • 600 g Telecí kýta
  • 80 g Sýr Čedar
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 120 ml Mléko plnotučné
  • 70 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1564 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 126 g
  • Sodík 750 mg
  • Bílkoviny 87 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 786.7 mg
  • Draslík 1655.3 mg
  • Vláknina 3225.3 mg
  • Vitamín A 3225.3 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 464.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Žampiony očistíme a nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Na másle s olejem z obou stran smažíme řízky dozlatova. Poté vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku vmícháme mouku a usmažíme světlou jíšku, kterou postupně zředíme smetanou a mlékem (trochu odložíme na zředění žloutků) za stálého šlehání. Do hladké omáčky vmícháme žampiony, sůl, pepř, postupně zašleháme žloutky, které jsme rozmíchali v trošce mléka.

  • 3

    Zapékací mísu vytřeme máslem, poskládáme do ní řízky, zalijeme žampionovou omáčkou a poklademe plátky sýra. Směs v předehřáté troubě zapečeme, až se sýr rozpustí.

Komentáře k receptu